vrijdag 10 mei 2013

Raoul, de grote jongen

Mavrovouni, 24 april. 's Morgens passeert er een Zwitsers gezin met drie dochters aan de mobilhome en Raoul zijn ogen dwalen af. Blijkt dat ze wat verder op een camping staan. 's Middags, Raoul aan papa; "papa, ga je mee fietsen?" We fietsen tot aan een plekje waar de drie Zwitserse meisjes op 't strand zitten. Wat stenen ketsen in de zee en telkens we roepen voor een geslaagde kets, dwalen de blikken van de meisjes af naar Raoul. Raoul aan papa; " papa, ik ga die mooie steen aan die meisjes geven." Na een tijdje fietsen we terug. Raoul aan papa; "papa, hoop jij ook dat er zo'n meisje achter jou aan komt?" Even later, "papa, ben jij verliefd op een van die meisjes?" Papa legt uit dat grote mensen niet verliefd worden op kindjes. Papa aan Raoul; " Ben jij verliefd op die meisjes, voel je kriebels in je buik?" Raoul antwoordt; "nee, ik heb gewoon honger." De eerste tekenen van een nakende zesde verjaardag.
25 april rijden we door om een leuk plekje op een camping te vinden, waar we Raoul zijn verjaardag kunnen vieren. Heel de dag door worden er tips gegeven om er een geslaagd feest van te maken. De cadeautjes die werden meegegeven en al een maand verstopt liggen (na twee dagen reeds ontdekt) popelen om uitgepakt te worden. 's Avonds slaan we het nodige proviand in voor de feestmaaltijd van morgen. De keuze is gemaakt. Pannenkoeken met het nodige zoete smeersel, snoep en fruitsla. Na een laatavondsessie knutselen door mama en papa (Raoul heeft van de zenuwen tot half elf wakker gelegen), is alles klaar voor de grote dag.
26 april weerklinken er om half acht verjaardagsgezangen. De slingers en de kroon worden door de jarige zeer gesmaakt en voor het ontbijt moet het eerste inpakpapier er al aan geloven. Wauw, een jeep van playmobil, daarna volgen tussen de happen door nog auto's, knikkers en bikkels. Genoeg om er samen met zijn al even enthousiaste zussen een heel leuke dag van te maken. 's Middags krijgt hij nog een surfplank en waagt hij zich, zij het voorzichtig, als een volleerd surfer op de bijna verwaarloosbare golven. Na een dag vol plezier schuiven we de benen onder de tafel en genieten van een, zoals eerder beschreven, heerlijk feestmaal. Een mooie zesde verjaardag waar onze grote jongen met volle teugen van heeft genoten en die de volgende dag nog een staartje krijgt met een verjaardagsconcert voor Raoul in het spectaculaire theater van Epidauros.
Pfff, wat worden ze snel groot.















Geen opmerkingen:

Een reactie posten