zaterdag 27 april 2013

Gialova, Limeni en Mavrovouni (18 tot 25 april)

Opnieuw zon, zee en strand. Eerst hebben we op een camping in Gialova gestaan om water, elentriek en andere zaken op te slaan en te lozen. Een prachtige baai door een eiland afgesloten en naast de nodige speelruimte, voorzien van de mogelijkheid om schup en emmer aan te kopen. Alles voor de betere strandbeleving. Later zijn we doorgereden naar 'de Mani', het middelste van de drie schiereilanden. Daar hebben we de eerste nacht doorgebracht in Limeni. Een plekje op een klif, naast het plaatselijke kerkhof en waar de wind ons 's nacht bijna uit ons bed blies. Speciale belevenis. Na een bezoek aan de grotten van Diros (een kilometer met een bootje door een doolhof van stalactieten en -mieten) hebben we ons op 't strand van Mavrovouni gezet, onder een boom. Een dag later stond er zo'n honderd meter verder nog een Franse camper, maar die mensen konden 's avonds hun boeltje weer pakken. We veronderstellen dat de politie ons niet heeft zien staan. Het is niet helemaal duidelijk waar (of voor wie?) wildkamperen gedoogd wordt. We proberen maar wat.
We hebben ons dezer dagen met de belangrijke dingen des levens ingelaten: een visnet maken, verhalen lezen, zandsteden bouwen, schminken met rode bieten, stenen ketsen, dansen,...
En verder veel plezier maken en ook wel eens ruzie, als de kinderen moeten gaan slapen (om 21u!), of moeten douchen (1 keer in de week ofzo) of gewoon wanneer ze niet over de rand y een ravijn mogen bengelen,... Maar vooral wanneer iemand een lastig momentje heeft en de anderen de drang hebben om dat zo snel mogelijk weer te doen keren.
Raoul en Malin hebben ook een avondje heimwee gehad. Dan hebben we alles opgesomd wat ze misten. Malin in eerste instantie juf Kelly en Frisco (een knuffel die ze vorig jaar in de bib is kwijt gespeeld). Daarna een boel klasgenootjes en familie en vrij snel gaat het dan over hun stapelbed, speelgoed, poppemiekes e.d. Om uiteindelijk te stranden bij de tv en de computer. Maar ook weer snel vergeten als het volgende avontuur zich aankondigt.






































Geen opmerkingen:

Een reactie posten