zaterdag 13 april 2013

Kastro (10, 11 en 12 april)

Van Patras onmiddellijk doorgereden naar Kastro, een klein stadje vlakbij Loutra Kilini Golden Beach. Daar worden weldra horden toeristen gedropt in poepchique resorts. Voorlopig is het niet meer dan een verzameling verlaten brede lanen en leegstaande hotels. Wel een prachtig strand, mag ook wel met zo'n beloftevolle naam. Wij hebben ons een eind verder in de duinen gezet en hebben een eerste duik genomen in de Ionische zee.
In Kastro nog wat proviand ingeslagen. Tijdens het shoppen uitgenodigd door Nicolas, een 74-jarige Griek die ons een Griekse koffie offreerde. Hij vond ons sympathiek, vooral omdat wij geen Duitsers zijn en hij nam ons later ook mee naar z'n huis voor een lekkere Griekse sla en een paar glaasjes Ouzo. Meteen van de gastvrijheid geproefd. Later deed ook Christos die reputatie alle eer aan door ons 's anderendaags vers brood te brengen bij het ontbijt. Wel verwarrend want Malin dacht dat Jezus Christus toch al dood was.
De laatste dag nog een strandwandeling gemaakt en als enige bezoekers het imposante kasteel van Chlemoutsi bezocht. Onder het toeziend oog van 6 suppoosten kon Malin echt niet ontsnappen.





























Geen opmerkingen:

Een reactie posten